Matematik- och grafikprogrammet FunkArt

Tillbaka

Matematikdelens huvudfunktion är att rita upp grafen till matematiska funktioner av typen y = x, y = x * x, y = sin x, y = ln x etc. men även summering av funktioner t ex y = sin x + sin 2x + sin 3x ... + sin nx
Man kan även kombinera uttryck t ex integer ( sin ( power 2 , x )) + 0.1 vad nu detta ska vara bra för... men med detta vill jag bara visa att detta program är väldigt tolerant och försöker göra det just du vill!
När det gäller kurvbredder, färger och noggrannhet så kan allt väljas fritt. Den skapade grafen kan sparas som .bmp-fil för vidare användning.
Sist men inte minst är programmet mycket lättanvänt särskilt om man kör det i läge Novis. Då följer man punkt för punkt en snabbguide som finns på första sidan och det tar ingen tid att lära sig!
Programmet behöver inte heller installeras utan man laddar ner en .zip-fil från Nätet, packar upp denna genom att dubbelklicka på den och dubbelklickar på .exe-filen. Första gången programmet körs ska man skriva in ett serienummer.
Till programmet följer en fyllig manual, en skrift Grundläggande matematik samt ett häfte med uppgifter och deras lösning. I programmet ingår dessutom en "miniräknare" som kan utföra alla de funktioner som funktionsgeneratorn kan utföra.

Matematikprogrammet vänder sig till dej som studerar på grundskolans högstadium, gymnasieskolan eller till dej som är intresserad av matematik och matematiska funktioner.
En LE-version som endast innehåller matematikdelen kostar 95:-
Studerande som är inskriven som elev får en studeranderabatt på 50:-

Matematiska grafer genererade av programmet FunkArt

Jag vill veta mer om matematikdelen i programmet FunkArt!
Klicka här så får du läsa några sidor ur programmets manual
(Worddokument)
Klicka här så får du se några exempel och deras lösningar (Worddokument)

Jag vill prova programmet!
Ladda ner demoversionen av matematikprogrammet FunkArt - OBS! 19.5 MB

Den består av en zip-fil på ca 20 MB som innehåller det fullständiga programmet märkt med Demo. Dessutom är användningstiden begränsad till 2017-01-15
Zip-filen innehåller även en fil med ett serienummer som måste användas för att köra programmet.

Ladda ner setupfiler:
SetUpMath

Ca 50 st anpassade till övningsexemplen

Köpa programmet? 

Köp av LE-programmet går till på följande sätt (enanvändarlicens):

  • Betala 95:- på swisch till yahoo-mailadressen (45:- om du är inskriven studerande.)

  • Sänd ett mejl till   rotfrukter-_-hotmail-com

    Meddela att du satt in pengarna samt till vilken mejl-adress du vill att lösenord och serienummer ska sändas (Om du vill utnyttja studeranderabatten ska du även ange var du studerar och telefonnr. dit)

  • Då inbetalningen tagits emot får du ett mejl med ett lösenord till programmet FunkArt eller FunkArt LE
    Du får också ett serienummer som du måste ha för att kunna köra programmet.

  • Du laddar därefter ner en .zip-fil som innehåller ett paket med program och dokumentation. Anvisningar hur du ska packa upp zip-filen och komma igång står också i det mejl du får.

 

Skriv det lösenord du fått för att ladda ner fullversionen av programmet FunkArt och tryck Enter:(gissa gärna lösenordet men programmet kan ej köras utan godkänt serienummer.)

Tillbaka